Gunnebo. Teater vid Gunnebo Slott med Claes Malmberg

GunneboGunnebo sommarteater firar 10-årsjubileum med Lorden från gränden. På Gunnebo görs rollen som Bill Snibson, den enkle mannen av folket som får veta att han är son till en hertig, av Claes Malmberg.

Under ett decennium har publiken glatts åt utomhusteater i den vackra miljön kring Gunnebo Slott. Spelplatserna har varierat, pjäsval, regissörer och skådespelare likaså.

Tioårsjubileet firas med Lorden från gränden (i den engelska originalversionen Me and my Girl), ett av Nils Poppes paradnummer. På Gunnebo görs rollen som Bill Snibson, den enkle mannen av folket som får veta att han är son till en hertig, av Claes Malmberg. I en av de övriga, bärande rollerna märks Claes Månsson, som gör debut på Gunnebo.Det blir ett drygt arbete för hertiginnan att se till att Bill blir en värdig arvtagare till både titel, pengar och ett vackert gods. Att dessutom få fason på Bills fästmö Sally Smith visar sig bli minst lika svårt. Föreställningen regisseras av Anders Aldgård som liksom Claes Malmberg återkommer till Gunnebo sommarteater.

-Jag gjorde den här rollen för några somrar sedan på Fredriksdalsteatern. Nu skall det bli spännande att utveckla den vidare. Lorden från gränden är dessutom en rolig pjäs i slottsmiljö som passar bra att spela när Gunnebo sommarteater jubilerar, säger Claes Malmberg

Biljetter släpps den 20 december


One thought on “Gunnebo. Teater vid Gunnebo Slott med Claes Malmberg”

  1. Tack för i går!
    Det var ett underbart framförande av ”Loreden från gränden” (trots åskskuren) har inte skrattat så på länge! det går inte att skriva alla lovord jag skulle vilja framföra
    hälsar Rolf Almqvist
    med fru och vännina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *