Hälsoresa till Sri Lanka


Eva Forsberg Schinkler, Ayurvedacoach och ledarskapsutvecklare leder resan till Sri lanka

Att ta hand om sin hälsa och välmående på en resa börjar bli allt vanligare där wellness – och träningsresor har ökat i popularitet. Man åker iväg i grupp för att träna, gympa, yoga eller för att ta välgörande behandlingar på Spa. Researrangören Tour Pacific har sedan ett par år arrangerat hälsoresor till Indien med ayurvedacoachen Eva Forsberg Schinkler. På dessa resor erbjuds traditionella renande ayurvedabehandlingar, vegetarisk kost, yoga och föreläsningar om hur man skapar en hållbar hälsa i vardagen.

”Många har idag svårt att få livspusslet att gå ihop eller få bukt med hälsokrämpor av olika grad. En del har också behov av en nystart för nya bättre vanor eller i behov av en reningskur. Att åka iväg på en hälsoresa kan vara precis det man behöver för att komma på rätt kurs igen och hantera vardagen med stärkt motståndskraft och påfylld energi,” säger Suzanne Björklund, marknadschef på Tour Pacific men också den som producerar ayurvedaresorna. Hon har sen tidigare lång erfarenhet av att anordna ayurvedaresor till Indien och Sri lanka för både grupper och individuella resenärer. Hon är själv utbildad inom Ayurveda* och har lett resor och föreläst om den indiska hälsoläran.

Eva Forsberg Schinkler är en av de främsta svenska experterna inom Ayurveda och arbetar som livsstilscoach med ledarskapsutveckling. Hon har skrivit flera böcker som ex ”Livskraft i vardagen – med inspiration av Ayurveda”.

”Man behöver inte vara sjuk eller ha några hälsoproblem för att dra nytta av ayurvedabehandlingar, det är också förebyggande och stärker det friska. Kurupplägget brukar innefatta en serie av oljemassager, värmebehandlingar, örtångbad, ayurvediska örtmediciner och en viss ordinerad diet, säger Suzanne. ”Kuren tillsammans med Evas föredrag och coachning kan ge en fantastisk kickstart för en fortsatt hälsosam livsstil även på hemmaplan”.

Tour Pacific arrangerar en resa till Sri Lanka med Eva Forsberg Schinkler under 12 dagar 25 november – 8 december 2017 och kostar 32 500 kr.

*Ayurveda är en populär livsstilslära i västvärlden och den traditionella folkmedicinen som praktiseras framförallt i södra Indien och Sri Lanka på kliniker och sjukhus.

Intressanta artiklar