Rammstein adderar en tredje konsert på Ullevi i sommar!

Biljetterna till den historiska rekordkonserten släpps 26 mars

Rammsteins dubbla Ullevikonserter i sommar har varit utsålda sen lång tid tillbaka. Nu är det klart att det blir en tredje konsert i Göteborg med det tyska vidundret. Samtidigt som de skriver historia och kliver rakt in i Ullevis prestigefyllda Hall of Fame får alla de fans som tidigare har blivit utan biljett chansen att uppleva sommarens största rockshow. 28 juli blir det extrakonsert med Rammstein på Ullevi. Biljetterna släpps 26 mars klockan 12:00 via Ticketmaster.

– Det är verkligen något speciellt med Ullevi. Det märks både på artisterna och publiken. En sommarkonsert på Ullevi toppar allt annat. För många svenska artister är det en livsdröm att få spela där. Att få sälja ut Ullevi är stort. Att göra dubbla Ullevikonserter är snudd inpå otänkbart. Att göra ett hattrick på Ullevi – det är att skriva historia, säger Niklas Westergren på arrangören FKP Scorpio.

Rammstein blev historiska redan då den första extrakonserten på Ullevi släpptes. Aldrig förr hade ett hårdare rockband haft dubbla Ullevikonserter. Nu kliver de upp på Bruce Springsteens nivå – sommaren 2016 gjorde han tre kvällar i Göteborg.

-Kärleken mellan Rammstein och Sverige är djupt rotad. Från deras headlinerspelningar på Bråvalla Festival 2013 och 2016, via den enorma urladdningen på Stockholms Stadion 2019 och fram till nu har intresset bara ökat, berättar Niklas Westergren.

Vad är det som gör Rammstein så populära?

– Om vi bortser från det uppenbara – att de gör grymt bra musik – så är de världens troligtvis bästa liveband. Det är extra allt. Pyroteknik, explosioner, scenbygge. Varenda detalj är perfekt. Precis när du trodde att du har sett allt kommer Rammstein och överträffar alla andra. Det är en sån sak som bara måste upplevas live. Och när du har gjort det vill du inget hellre än att få se dem igen, förklarar Niklas Westergren.

Just nu är Rammstein aktuella med den nya singeln ”Zeit”, som är titelspåret från det nya album som släpps 29 april. Publiken kan alltså se fram emot den första chansen att få höra deras nya favoriter live på Ullevi under de tre historiska konserterna 28 juli, 29 juli och 30 juli.

ULLEVI HALL OF FAME:

Håkan Hellström: 4x Ullevi, 2022
Rammstein: 3x Ullevi, 2022
Bruce Springsteen: 3x Ullevi, 2016
Ed Sheeran: 2x Ullevi, 2022 & 2018
Coldplay: 2x Ullevi, 2017
Madonna: 2x Ullevi, 2009
U2: 2x Ullevi, 2009
Robbie Williams: 2x Ullevi, 2006
David Bowie: 2x Ullevi, 1983
Rolling Stones: 2x Ullevi, 1982

RAMMSTEIN PÅ ULLEVI

28 juli: EXTRAKONSERT
29 juli: UTSÅLT
30 juli: UTSÅLT

Biljetterna till extrakonserten 28 juli släpps via Ticketmaster 26 mars kl 12:00.

Leave a Comment